Övernattning och friträning

Pga invigningen av Stortorget nu till helgen så har jag inget annat val än att flytta övernattningen ytterligare. Skittråkigt, jag vet, men det känns som det enda rätta. På träningen imorgon bestämmer vi nytt datum.

NU har jag fixar friträningstider åt er tills vidare. Eftersom vi inte fått ut alla nycklar till Söder än så kommer ni få ha friträning på fredagar kl 16:30-18:30 i blåa salen så länge. Ni måste ju kunna träna till tävlingarna i Västerås och Sthlm.



Glöm inte att anmäla er till Västerås senast imorn!!

Puss och gonatt!! ;)
//Johanna

Invigning av Stortorget

Här kommer Snygg-Benke med stegen inför helgen.



Idas grupp tar tag i handen på 3-4 och min grupp tar tag på 5-6 i första ref. Andra ref tar vi alla på 7-8.






Repa flitigt!! ;)

//Johanna

Check this out!






//Johanna

HELLO PEOPLE!

Här har ni det nya stegen som vi lärde oss idag (torsdag)

med tävlingsgruppen i hiphop!

ENJOY!

/ elin


Info v.33

Nu är vi änltligen igång igen! För er som inte kommer ihåg eller inte var på plats i måndags kommer nu lite information.

  • Måndagslektionerna kommer fr.o.m nästa vecka börja 30 min tidigare. De nya tiderna är 17:30-18:30 för hiphop och 18:30-19:30 för disco.

  • Ackes Dansskola ska delta i invigningen av stortorget 5e september. Tills dess ska alla elever lära sig en dansslinga som koreograferas av ingen mindre än Fredrik "Benke" Rydman. Nu på lördag kl 16:00-17:30 kommer jag och Ida lära ut stegen. Be there! Vi håller till i lokalerna i centrum. Det ryktas även om att självaste Benke ska dyka upp! Som sagt, be there!

  • På måndag är sista anmälningsdagen till regionstävlingen i Västerås. Fr.o.m denna termin betalar ni alla terminsavgifter via internet, precis som kursavgiften. Det är superviktigt att ni skriver namn och vilken tävling i meddelandefältet när ni betalar! Ni anmäler er fortfarande hos mig.

Nu tror jag att jag har fått med allt.
Nu taggar vi morgondagen! :D


//Johanna

Äntligen måndag!




NUUU KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VIII!!!!!!!!





:D









//Johanna

Hösten 2010

För att förtydliga upplägget till hösten så kommer nu lite mer info ang träningarna.

Måndagsdiscon är blandad för alla tävlingsdansare. Här kommer vi träna in ett nummer som vi kommer visa upp på Estraden. Koreografi, koreografi och koreografi.

Torsdagsdiscon är uppdelad i brons och silver-star. Här kommer jag kunna ge er mer feedback och bättre teknikträning, dvs mer träning för den enskilda individen. Även här kommer vi att träna koreografi (bl.a. 2 nya bronsprogram) men vi ska även hinna med teknik så vi kan inte lägga lika mycket tid på steg som på måndagar. Det är inte samma dans på måndagar och torsdagar.

Tävlingsstreeten är som en och samma kurs fast på två gånger i veckan. Det jag lär ut på måndagsklassen kommer jag att bygga på under torsdagsklassen. Enligt planeringen så är det 4x8 som gäller varje gång, dvs 8x8/vecka. Ja, det är samma dans på måndagar ooch torsdagar.


Jag hoppas detta ger er lite svar på funderingerna.
Än finns det möjlighet att skicka in eller ändra din anmälan.
//Johanna

Countdown!

Nu är det mindre än en vecka kvar till kursstart! Jag satt och gjorde lite grovplanering igår och tro mej, hiphopfolket kommer få det svettigt. Jag kom fram till att jag har 80x8 (!!!!) att lära ut till er denna termin. Banne mej den som kommer och säger att ni inte har några steg efter det här ;)

Nu när jag har ägnat nästan 1h av min planerade studietid till att försöka fixa "Gilla"knappar till inläggen på bloggen så ger jag upp. Finns det någon uttråkad själ som orkar ta vid där jag slutade? Vore schyst om vi fick funktionen att fungera. För instruktioner klicka här.



6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar, 6 dagar kvaaaar... :D


//Johanna

bilder

lite gamla bilder är alltid trevligt :)































/ Lovisa

Sommaryran - video

Mamma filmade disco och hip hop, dock från sidan och det är inte den bästa kvalitén :)
Tyvärr fick vi inte med hela discon.. Detta är från dag 1.





Kram Mimmi

Sommaryran i bilder

Sommaryran är över. Här kommer bildbevisen ;)
























Helgens bubblare:
"Tina, vill du gifta dig med mig?"
Lycka till säger vi till dig ;)







Superbra jobbat, tjejer!!!
//Johanna

Sommaryran dag 2

Tack för idag! Jag har slängt upp lite bilder på facebook.

Imorn är det samling kl 15.00!


//Johanna


Sommaryran!

Äntligen! Nu har jag gjort min första film i MovieMaker, det ni! :D

Samling kl 14 vid dansbanan. Uppvisningen är kl 15 och innan det ska dansskolan presenteras i form av pardans och Fantasy. Glöm inte kläder och skor! Helena säger att golvet är lite sisådär :) Jag vet ännu inte vilken tid vi ska samlas på söndag men jag gissar på kl 15. Jag måste överlägga med Vahidin först men uppträdandet ska vara kl 15.30-16.00.


Hiphop




Disco!!

 


//Johanna

Heeej!

Jag är inte hemma just nu men lägger ut all musik och tider och sånt så fort jag kommer hem!


//Johanna

snart är vi igång!

Snart börjar dansen igen!! Vilket många av oss väntar på! Därför bjuder jag på lite hejaramsa! För att få igång oss ;)

Tänkte senare idag lägga ut filmer och bilder från årets termin för att peppa upp oss! :D

// elin


ÄNDRINGAR SOMMARYRAN!!

Gäller: ALLA DANSARE
Träning: Onsdag kl 17-19 (hiphop 17-18, disco 18-19)
Uppträdande: Lör kl 14-15.30, sön kl 15:30-16

Blir vi tillräckligt många så kanske vi kollar på om det går att göra tävlingsnumrena från teatern, annars är det singel- och parprogram som gäller. Förbered er för båda. OBS gäller både hiphop och disco!

//JOHANNA

Sommaryran!

Gott folk!

Till helgen är det sommaryran i Stenebergsparken och jag har bestämt att alla guld och stardansare i hiphop och disco ska vara med och köra sina program. Vi kommer ses på måndag kl 19.00 för att sätta ihop alla danser till ett nummer (likt det vi gjorde på Estraden i vintras). Kan du inte vara med så hör av dej till mej snarast. Jag har fått höra att det är båda lördag och söndag men är i skrivande stund inte helt säker.

De dansare det gäller är:

Angelica - JA!
Johanna - JA!
Annie - Bortrest
Lovisa - Annie är bortrest
Hanna
Linnea
Julia
Anna L
Montana - Bortrest
Helena - JA!


Om vi blir kort om folk, finns det då några silverdansare som vill vara med? Samma sak där, hör av er till mej!



Ses på måndag!
//Johanna


SE "ÄNDRINGAR SOMMARYRAN"!! ALLA DANSARE SKA VARA MED!!

Pricklistor

Nu har jag lagt upp era pricklistor här till höger! --->


Som vanligt, hojta om jag har missat något. Enjoy!!




//Johanna

Sugen på att åka till Sthlm?

STREETSTAR DANCE STUDIOS - More than dance!

Äntligen, I augusti öppnar vi dörrarna till Streetstar Dance Studio!
För dig som vill bli den bästa dansaren eller bara dansa för att ha kul!

• Stans NYA Streetdance studio.
• Sveriges bästa Streetdance instruktörer.
• Stans BÄSTA PRISER!



ÖPPET HUS V.34 - STREETSTAR DANCE STUDIOS


Gratis prova på klasser enligt ordinarie schema.
Denna vecka kan du prova alla klasser du önskar gratis för att se vilken dansstil och kurs som passar just dig inför terminsstart.

Se schemat för information om kurser och tider:
http://www.streetstar.se/dancestudios/schema

Under prova på veckan kommer vi ha live DJs och massa annat spännande.

Varmt välkomna!



Vänliga Hälsningar,
Streetstar Crew

Övernattningen...

... blir flyttad. 3-4 september är det datum som ni ska boka in i kalendern!

//Johanna

Ny bloggdesign!

Jag efterlyser härmed en ny design för vår fantastiska blogg. Eftersom jag vet att  flera av er är riktigt duktiga på det där med att designa, fota och greja så vill jag att ni kommer med en massa olika alternativ.

Har du tråkigt? Sätt dej och skapa en ny, schyst header till världens bästa tävlingsdansare!

Ackes nya overall kommer vara svart med turkos och rött på detaljerna. Det kanske ger lite inspiration :)






Glöm inte att rösta på datum för övernattningen! På fredag bestämmer jag vilket datum det blir.





GOOOOODNIIIIGHT
från en styggt övertrött fröken ;)
Love y'all!

//Angelica - Är ni inte peppade efter det här så... :)

Moyo frågade om jag inte kunde lägga upp några peppande discovideosar, visst kan jag det ! Har ju tittat på alla som finns på youtube och facebook några tusen gånger så sure ! Tänkte också ladda upp några som jag själv filmade från SM på youtube men det är inte så lätt då många överröstas av mig och Johanna när vi klagar hur mycket svetten rinner om oss, haha :D

( efter att ha gjort inlägget upptäckte jag att det blev sjukt konstigt med massa kommentarer, haha, men ni behöver inte läsa dom om ni inte vill, videosarna är viktigast )



Först: Highlights (DTLH) ! Hur bra är inte dom ? Älskar början, älskar alla låtar, älskar energin och hur mycket verkligen alla tar i ! Detta är dock från SM, på VM tar dom i ännu mer ! Verkligen alla personer i formationen är jättebra så titta på hela videon, flera gånger ! :D





Rebecca Wetterberg och Zara Hedman, KSD, från SM. Efter att ha kommit 4a ungefär hundra gånger satsade dom rejält och kom 3a och sen 2a på SM ! Som den trogna bloggläsaren jag är vet jag att det var den allra sista tävlingen för Zara och det märktes verkligen på hur mycket hon tog i, jag satt mest och gapade hela tiden och på min video jag själv har filmat sitter jag mest och fattar ingenting. Helt sjuuuukt bra var dom i alla fall och har några roliga steg :) Bästa tjejparet i Sverige !





Louise Blom, Wad/VDC, en av de få med den riktiga tjejstilen. Kom 4a på SM men jag tycker att hon förtjänar bättre för hon är sjukt grym !





Amanda Wilson, Sinclairs, en tjej som inte så många kanske har upptäckt, men hon kom i alla fall precis upp i superstar (12-15) och är riktigt bra. Tycker hon har en härlig stil som är tjejig men hon dansare ändå jätterent ! Tror hon kommer bli en av de mest duktiga tjejerna om några år, på SM nu kom hon 4a i sin singel, vann i gruppen (C.S. Dance Crew), vann i par (star jr2) och kom till final i freestyle där hon tappade bort sig och gick av golvet.



C.S. Dance Crew (Sinclairs), SM-mästare 2010 ! Fått sin koreografi av James och det är Amanda som har nummerlappen (fast dom andra är också bra, hehe)



Angelica Bergström och Jessica Helldén (Ja, jag läser deras bloggar), Flex, ett par med jättemycket energi och nya snygga dräkter ! Kom en placering före mig och Johanna på SM (sist i finalen alltså) men ja, dom andra paren på golvet är också bra såklart ! :)




SwEets, DCSW, kom 2a på SM. Behöver väl ingen vidare presentation. Dom är SwEts, och dom är sjukt bra. Jättemånga roliga steg har dom också *vink till Moyo*



(Från min kamera) Linn Englund-Holm, Wad/VDC, kanske inte så jättemånga som tittar på henne men jag har tjatat om henne i några år nu. Tycker hon är jättebra, har dock inte gått så bra för henne i superstar ÄN men när hon var i Star så brukade hon vinna :) Inspiration i alla fall !!



(Från min kamera) Star jr2. Den jag tittar mest på är hon med svarta stövlar, shorts och en rosa topp, Jonna Ohlsson från Let's Move alltså, har en prick kvar till superstar och är riktigt vig ! Sen om ni har tråkigt kan ni titta på tjejen i svart/rött (med kjol) som står längst fram hela tiden (försvinner i mitten), hennes första tävling i star och hon kom delad 4a, det är sjukt ! Kanske händer Hanna också för det har gått ungefär lika snabbt för er upp till star :) Oj, kanske blir för mycket konstigt prat nu...



(Från min kamera) Här är tjejen som har vunnit varenda tävling sedan hon började tävla och har bara någon prick kvar till superstar nu, hon är lite läskig tycker jag. Tjejen i grönt/svart.




Någon bra tjeck :)



Madeleine Helleröd, Norge, vinner EM och VM hela tiden i juniorklassen i både vanlig och freestyle. Det här klippet är från VM -09 men hon vann i år också och hade samma dräkt, hittar bara inget klipp därifrån på youtube :)




Daniella Olsson (DTLH) och Olivia Åhman (HDL), från Åmålstävlingen som vi inte åkte till i början på året. Olivia har blivit jättebra på sista tiden och jag tycker jättemycket om Daniella, den här videon gör en jättepeppad i alla fall ! :)



N'ergykick, Flex, tränas av Ida Warg som var med i Floor Filler förut. Jag vet att dom här tjejerna tränade stenhårt innan VM och det visade sig vara värt eftersom dom kom 5a på VM, bäst av alla svenska grupper som åkte :)




Sååå, det var allt för mig, blev ni inte liite peppade inför alla tävlingar nu då? :D Jag blev det själv i alla fall ! Och lägg upp klipp ni också, vi måste vara aptaggade på att slå vårat enorma "25prickarrekord" den här terminen ju ! :D


Flytta övernattning?

Jag har kommit på en idé! Eftersom vi numera även har en lokal på söder så kan vi lika gärna sova över där, vilket betyder att vi inte behöver lägga övernattningen 13-14 augusti. Mitt nya förslag är alltså 3-4 september, dvs 3 veckor innan höstens första tävling.

Här har ni chansen att påverka mitt beslut ;)



Omröstningen När ska vi ha årets övernattning? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa en egen folkomröstning!



//Johanna

RSS 2.0